قهوه قصد کوتاه آمدن ندارد
ساعاتی پیش در بازارهای جهانی قیمت جهانی قهوه دوباره رکورد جدیدی زد و به 6.5 دلار در هر کیلو رسید.دلیل این افزایش شرایط اب و هوایی نامطلوب برزیل برای تولید امسال عنوان شده است.به نظر می رسید این افزایش به بازار داخلی نیز سرایت خواهد کرد.
پیش بینی کاهش در سال آینده به دلیل خشکی هوا باعث شده است قیمت جهانی قهوه همچنان رکورد بشکند و به بالاترین قیمت در تاریخ خود برسد. هر کیلو قهوه خام عربیکا برزیل به 7 دلار در هر کیلو رسید.به زودی پس لرزه های آن در بازار ایران احساس می شود!
اولین سوالی که مصرف کنندگان قهوه از فعالان باتجربه این بازار می پرسند اینه که کدوم قهوه ای بهتره؟ چه قهوه ای بخوریم؟
اساس این سوال برای محصولی مثل قهوه اشتباه است.این سوال مثل اینه که بگی کدوم رنگ بهتره؟
در کل نمیشه گفت کدوم قهوه بهتره کدوم بدتره،شاید بتوان از لحاظ کیفیتی یک نوع قهوه را به چندین نوع کیفیت تقسیم کرد مثلا چری aa و چری ab ،اما این که کدام نوع قهوه بهتره سوالی بدون جواب است زیرا جواب این مسئله در سلیقه طرف مقابل است.
شاید گران ترین قهوه جهان را خیلیا دوس نداشته باشند.شاید قهوه با قیمت معمولی بسیاری دوست داشته باشند.
در کل باید دید از قهوه چه انتظاری دارید؟ چه مدلی دوست دارید؟
برخی تلخ دوست دارند برخی ترش برخی پر کرما و برخی فقط به طعم قهوه توجه دارند .
در کل هنر یک قهوه شناس یا مصرف کننده این است که میکسی درست کند که تقریبا تمام ویژگی های خوب یک قهوه را داشته باشد.
افزایش دوباره قیمت قهوه جهانی در پی تهدید ترامپ نسبت به تحریم کلمبیا
بازار قهوه امسال پیشتاز بازارهای کل جهان است و پی در پی رکورد می شکند.قیمت جدید شاخص قهوه عربیکا به 7.7 دلار در هرکیلو رسید که رکورد تاریخی است.کشاورزان در سرتاسر جهان از این موضوع بسیار راضی هستند .
چه عواملی باعث می شود قهوه پر کرما شود؟
1.مهمترین عامل نوع دان قهوه می باشد برخی از نوع دان ها به دلیل نژاد مختص به خود کرمای بیشتری دارند.قهوه های روبوستا عمدتا کرمای بیشتر دارند.
2.آسیاب قهوه، عامل مهم دیگه ای است که هرچه قهوه ریز تر آسیاب شود کرما بیشتری به دست می آید. البته دستگاه های کم قدرت نمی تواند آب را از قهوه های بسیار ریز عبور دهد برای همین شرط تهیه قهوه برای قهوه های با آسیاب ریز داشتن دستگاه اسپرسوساز قدرتمند می باشد.
3.نوع آب مصرفی، در کل هرچی سختی آب کمتر باشد کرمای قهوه بیشتر می شود یعنی هرچه آب کم املاح تر باشد کرما بیشتر می شود کم املاح ترین آب ،آب مقطر است. توجه کنید برخلاف باور عموم، آب معدنی آب سختی محسوب می شود.
4.دمای دستگاه، مناسبترین دما برای تولید کرما بالا دمای 89 درجه می باشد سعی کنید دمای دستگاه را در این محدوده تنظیم نمایید.
قهوه ترکیبی پیچیده از بیش از هزار ماده شیمیایی است. آنچه یک فنجان را تعریف میکند نوع دانه قهوه مورد استفاده، نحوه برشته شدن، میزان آسیاب شدن و نحوه دم کردن آن است. واکنش انسان به قهوه یا کافئین نیز میتواند در افراد مختلف به طور قابل توجهی متفاوت باشد. دوزهای کم تا متوسط کافئین (50 تا 300 میلیگرم) ممکن است باعث افزایش هوشیاری، انرژی و توانایی تمرکز شود، در حالی که دوزهای بالاتر ممکن است اثرات منفی مانند اضطراب، بیقراری، بیخوابی و افزایش ضربان قلب داشته باشند.با این حال، تحقیقات تجمعی در مورد قهوه به سمت یک مزیت سلامتی اشاره دارد.آیا این مزیت ناشی از کافئین یا ترکیبات گیاهی موجود در دانه قهوه است؟ آیا مقدار مشخصی قهوه در روز برای ایجاد یک مزیت سلامتی لازم است؟
شواهد زیادی نشان میدهد که مصرف قهوه کافئیندار خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها را افزایش نمیدهد. در واقع، مصرف روزانه 3 تا 5 فنجان استاندارد قهوه به طور مداوم با کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن مرتبط بوده است. با این حال، برخی از افراد ممکن است به دلیل علائمی مانند عصبانیت، اضطراب و بیخوابی، تحمل مقادیر بیشتر کافئین را نداشته باشند. به طور خاص، کسانی که در کنترل فشار خون خود مشکل دارند، ممکن است بخواهند مصرف قهوه خود را تعدیل کنند. به زنان باردار نیز توصیه میشود که روزانه کمتر از 200 میلیگرم کافئین، معادل 2 فنجان قهوه، مصرف کنند، زیرا کافئین از جفت عبور کرده و به جنین میرسد و با سقط جنین و وزن کم هنگام تولد مرتبط است.
به دلیل عوارض جانبی منفی بالقوهای که برخی افراد هنگام نوشیدن قهوه کافئیندار تجربه میکنند، اگر قبلاً آن را نمینوشید، لازم نیست نوشیدن آن را شروع کنید یا میزان مصرف فعلی خود را افزایش دهید، زیرا استراتژیهای غذایی دیگری برای بهبود سلامت شما وجود دارد. اگر فردی به کافئین حساس است، قهوه بدون کافئین گزینه خوبی است و طبق تحقیقات خلاصه شده در بالا، مزایای سلامتی مشابهی با قهوه کافئیندار ارائه میدهد. همچنین مهم است که به خاطر داشته باشید که چگونه از دم کردن قهوه لذت میبرید. کالری اضافی، شکر و چربی اشباع شده در یک نوشیدنی قهوه خانگی پر از خامه زده شده و شربت طعمدار ممکن است هرگونه مزایای سلامتی موجود در یک قهوه سیاه ساده را خنثی کند.
نتیجه گیری : اگه در مصرف قهوه زیاده روی شود و یا شکر و طعم دهنده های غیر طبیعی زیادی همراه با قهوه مصرف نشود قهوه نمی تواند عامل مضری برای بدن انسان باشد.
کلیدی ترین سوال در بین مصرف کنندگان قهوه در بازار ایران این است که کدام نوع قهوه بهتر است.
قبل از هرچیزی باید اذعان کرد طبق تمامی تحقیقات و پژوهش ها ، قهوه های عربیکا از نظر سطح آنتی اکسیدانی و ترکیبات مفید از قهوه های روبستا بالاتر است و برای سلامتی مفید تر هستند. به همین دلیل است در کشورهای توسعه یافته مصرف قهوه عربیکا بیشتر از روبوستا می باشد.در مقابل قهوه روبستا از کافئین بیشتری برخوردار است و مزیت عمده ای برای کسانی که به کافئین بالا نیاز دارند می باشد.
در خصوص عطر و بو نیز می توان گفت طعم و عطر قهوه های عربیکا پیچیده و منحصر به فرد تر از نوع روبوستا می باشد .در کل پیشنهاد می شود حتما در ترکیب های قهوه خود سعی کنید حداقل 20 الی 50 درصد قهوه مصرفی تان شامل هر نوعی از قهوه عربیکا باشد تا از فواید،عطر و طعم غنی این نوع قهوه بهره مند شوید حتی اگر کافئین قهوه برایتان ملاک باشد.
وزارت کشاورزی ایالات متحده (FAS)، کل تولید قهوه برزیل برای سال آینده را 63 میلیون کیسه 60 کیلوگرمی پیشبینی کرده است که حدود 3 درصد نسبت به فصل قبل کاهش یافته است، که عمدتاً به دلیل آب و هوای نامساعدی است که بر عربیکا تأثیر گذاشته است .
از طرف دیگر، انتظار میرود تولید ربوستا در برزیل به رکورد جدیدی برسد و در سال جدید به حدود 25 میلیون کیسه برسد.

پیشبینی میشود کل صادرات قهوه برزیل به 40.75 میلیون کیسه کاهش یابد، که نسبت به سال قبل 10 درصد کاهش یافته است، این کاهش تحت تاثیر تعرفههای ایالات متحده قرار گرفتهاند که از ماه آگوست به اوج خود یعنی 50 درصد رسید.
انجمن قهوه و کاکائوی ویتنام گزارش داده است که این کشور که تولیدکننده عمده قهوه روبوستا می باشد ، احتمالا شاهد افزایش تولید حدودا 10 درصدی خواهد بود و بین 31 تا 32 میلیون کیسه در طول سال قهوه فعلی از اکتبر 2025 تا سپتامبر 2026 تولید خواهد کرد. برداشت فعلی به دلیل بارانهای مداوم در منطقه تا حدودی به تأخیر افتاده است، اگرچه انتظار میرود در هفتههای آینده سرعت بیشتری بگیرد.

وزارت کشاورزی ایالات متحده گزارش داده است که انتظار میرود مصرف داخلی قهوه ویتنام در طول سال قهوه 2025/2026 به 4.90 میلیون کیسه برسد که نسبت به سال گذشته 2.08 درصد افزایش یافته است و دلیل آن رشد سریع جمعیت جوان شهری و فرهنگ کافهنشینی در این کشور نسبتاً جدید و در حال توسعه مصرفکننده قهوه است که در پنج سال گذشته شاهد افزایش مصرف بیش از 45 درصدی بوده است. پیشبینی میشود از این محصول جدید اکتبر 2025 تا سپتامبر 2026، ویتنام 8.33 درصد بیشتر از سال قهوه اکتبر 2024 تا سپتامبر 2025 صادر کند که در مجموع حدود 27.30 میلیون کیسه خواهد بود
تحقیقاتی بسیاری مبنی بر تاثیر قهوه بر سلامتی باروری صورت که گرفته است.
اما جدیدترین مطالعات نشان می دهد مصرف متعادل کافئین نه در مردان و نه در زنان خطری برای باروری ایجاد نمیکند. با این حال، مصرف زیاد کافئین ممکن است خطرات باروری، از جمله افزایش خطر سقط جنین در زنان و کاهش کیفیت مایع منی در مردان را به همراه داشته باشد.
یافتههای جدید از دستورالعملهای بهداشتی فعلی که اعتدال در مصرف کافئین را برای افراد در سن باروری توصیه میکنند با این وجود، سعی کنید در دوران بارداری قهوه کم تری مصرف کنید و همچنین قهوه های عربیکا را در برنامه خود قرار دهید.