شاید بزرگترین سوال مصرف کنندگان برنج در ایران این باشد که برنج هندی واقعا محصولی واقعی است یا خیر؟
مطمئن باشید این نوع برنج کاشتنی است و دلیل شیشه ای بودن آن فرآیند نیم پز کردن برنج در شلتوک است یا به اصلاح شلتوک برنج قبل از سفید شدن parboil (پاربویل) می شود.فرآیند نسبتا پیچیده که در بسیاری از کشورها انجام می شود.هدف از این فرآیند کمتر شدن شکستگی برنج در حین عملیات سفید کردن و همجنین مقوی کردن برنج است.با این فرآیند برخی از مواد و املاح مهم پوسته قهوه ای برنج به خوده برنج منتقل می شود.پیش بینی می شود در سال های آینده در کشور خودمان نیز پاربویل برنج انجام شود.
دومین نکته در خصوص سایز دقیق و یکدست برنج هندی می باشد که چرا این نوع برنج ها یکدست هم قد هستند.
ببینید دستگاه های سورت جدید و پیشرفته لیزری که در کشورهای پیشرفته استفاده می گردد فوق العاده دقیق کار می کنند و ضریب خطای آن ها در حد چندین میکرون است و باعث می شود خروجی سورت فوق العاده دقیقی داشته باشند و این امر در سایر محصولات خارجی مثل عدس،زیره،تخم شوید و... نیز مشهود است.
این نوع دستگاه های سورت هم در ایران به تازگی وارد شده است اما تعداد آن انگشت شمار است.
به هرحال نتیجه می گیریم که برنج هندی در مزارع وسیع هندوستان کشت می شود و فرآیند پاربویل و سورت لیزری باعث شیشه ای شدن شکل برنج و هم قد شدن برنج می شود.