یک سوال مهم و همیشگی مصرف کنندگان برنج این است چه نوع برنجی سالم تر است. در واقع برنجی که آب مصرفی آن سالم و منشا طبیعی داشته باشد و کود و سم کمتری دریافت کرده باشد سالم تر است. برنجی که به آن پساب صنایع و کارخانه ها را می دهند سالم نیستند همچنین سعی کنید برنج های کشت شده در زمین های اطراف کارخانجات را مصرف نکنید.
دومین عامل سلامتی برنج نژاد آن است که هرچه نژاد و ژنتیک برنج دست نخورده و قدیمی باشد سالم تر از نژادهایی است که اصلاح ژنتیکی شده باشد به این ترتیب اولا سعی کنید برنج مناطق آب و هوای سالم مصرف کنید دوما به نژاد برنج توجه کنید.برای رفع آلودگی سمی برنج سعی کنید حدود ده بار برنج را با آب کامل بشورید.